ONDERTAPIJT

Ondervloer.

Moet ik altijd ondertapijt leggen onder tapijt?

Bij tapijt met een textiele rug wordt als regel aanbevolen om dit te leggen op ondertapijt.
Een goed ondertapijt bevordert veel eigenschappen van tapijt. Het biedtextra comfort, geeft een gevoel van luxe en het verlengt de levensduur van het tapijt. Ook verbetert het de warmte- en geluidsisolatie. In het PIT-systeem wordt aangegeven of de classificatie van het tapijt is gebaseerd op de plaatsing met ondertapijt. De classificatie geldt in zo'n geval alleen als het tapijt ook daadwerkelijk op ondertapijt is gelegd.

Bij de toepassing van ondertapijt moet rekening gehouden worden met de vloerverwarming en meubels met zwenkwielen. De plaatselijke druk van zwenkwielen kan door de extra veerkracht van ondertapijt teveel zijn voor het tapijt. Bij vloerverwarming houdt ondertapijt, door de goede isolerende eigenschappen, in het algemeen te veel warmte vast. Bij de toepassing van vloerverwarming kan dus geen ondertapijt worden toegepast.

Staat bij de PIT-informatie de tekst ‘Getest op ondertapijt’ dan is het de bedoeling dat het tapijt ook daadwerkelijk op ondertapijt wordt gelegd. Wordt het tapijt toch zonder ondertapijt gelegd dan is de PIT-informatie niet van toepassing.

www.trappenhuisstoffeerder.nl www.detrapstoffeerder.nl